Dragi colegi,Biroul executiv al SPUS Tv a decis să sprijine campania de strangere de semnături pentru modificarea Codului Muncii, iniţiată de Blocul Naţional Sindical.

Aici aveti comunicatul BNS, aici versiunea detaliată comparativă, iar aici motivele pentru care ar trebui sa sustinem aceasta initiativa precum si modificarile care speram sa fie aduse Codului Muncii.

Temeiul legal al acestei campanii desfasurate la nivel national este „Legea nr 189/1999-privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni”.
In conformitate cu aceasta lege, a fost publicat Proiectul de modificare pe care il sustinem in Monitorul Oficial, partea I, nr 173 din 11 martie 2014, impreuna cu Expunerea de motive si cu avizul Consiliului legislativ.
In termen de maxim 6 luni de la data publicarii in M.O. trebuie sa strangem cel putin 100.000 de semnaturi din toate judetele tarii pe care sa le depunem la parlament.

Completarea listelor

Conform legislației în vigoare, LISTELE SE INTOCMESC PE LOCALITATI. Pot adera la aceasta initiativa prin semnarea listelor DOAR cetatenii care AU DOMICILIUL IN LOCALITATEA SPECIFICATA IN CAPATUL DE TABEL AL LISTEI.
Este interzisa orice fel de DELEGARE sau de REPREZENTARE pentru semnarea listei de susţinători.
Pot semna pe lista persoanele CE AU DREPT DE VOT, indiferent daca sunt sau nu vizate de initiativa legislativa.
Inscrierea in tabel a datelor referitoare la susţinători se poate face de catre cetateanul-sustinator sau de imputernicitul comitetului de initiativa; doar SEMNATURA trebuie sa fie a sustinatorului.
Persoana imputernicita se va trece pe PRIMA POZITIE a Listei de sustinatori; daca gestioneaza mai multe liste, persoana imputernicita se va trece pe prima pozitie pe o singura lista iar, pe toate celelalte va completa rubricile privind judetul, localitatea/resedinta, data, numele in clar si va semna in zona special destinata.

Cei care doresc sa se numere printre semnatarii acestei initiative sunt rugati sa contacteze un lider de grupa sindicala sau sa vina la etajul 5, camera 504, in intervalul orar 08-16.

Biroul excutiv al SPUS Tv