Datorită situaţiei actuale in SRTv, comunicatul SPUSTV de astazi a sosit simultan în rândurile dvs. cu articolul redactat de un grup de profesionişti pe care vă rugăm sa îl citiţi în josul paginii !

    Comunicat SPUSTV - 12 OCTOMBRIE 2012

Domnule director general,

De prea mult timp Televiziunea Română este blocată practic de decizia Consiliului de Administraţie de a difuza numai reluări şi de a întrerupe producţia de noi emisiuni.

De prea mult timp, profesioniştii din Televiziunea Română sunt împiedicaţi prin deciziile dumneavoastră administrative să îşi exercite meseria pe care au făcut-o până acum cu pasiune şi sacrificii.

Lipsa de activitate a acestor profesionişti este cel mai mare rău provocat cu bună ştiinţă Televiziunii Române.

Contrar părerii multora, protestarii, cei care au stat ore în şir în curte, nu vor să câştige bani nemunciţi.

Decizia dvs. de a reduce cheltuielile prin oprirea producţiei nu este corect fundamentată.

Există foarte multe propuneri venite din partea colegilor noştri care, repetăm, DORESC SĂ MUNCEASCĂ şi care au proiecte de emisiuni ce pot fi realizate acum cu costuri minime sau chiar zero.

Vă solicităm de urgenţă să luaţi măsurile necesare şi să modificaţi grilele de programe, astfel încât să respectati dorinţa celor care de zile bune nu cer decât să li se respecte un drept constituţional legitim: DREPTUL LA MUNCĂ !!!

Preşedinte SPUSTV,

Dragoş Bocanaciu

În baza Legii nr. 41/1994 şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare din SRTV care stabilesc clar faptul că noi, Televiziunea Publică, avem misiunea de a produce programe prin care să informăm, să educăm şi să contribuim la dezvoltarea societăţii româneşti, NE CEREM DREPTUL LA MUNCĂ.

Suntem oameni de televiziune, DEDICAŢI PROFESIEI şi DEDICAŢI ACESTEI INSTITUŢII.

Vrem să muncim, vrem să arătăm că suntem competitivi. Nu vrem să ne luăm salariile degeaba, pentru că nu acceptăm să fim consideraţi asistaţi social, dar, în egală măsură, nu putem accepta nici faptul că nu suntem lăsaţi să muncim, iar apoi acest lucru este folosit împotriva noastră.

Cerem de urgenţă luarea unor măsuri concrete care să repună în drepturi Televiziunea Publică în calitate de televiziune competitivă, credibilă şi independentă, care are obligaţia prin lege să prezinte obiectiv realităţile vieţii sociale, politice şi economice interne şi internaţionale. In consecinţă, are obligaţia SĂ FUNCŢIONEZE, SĂ PRODUCĂ PROGRAME.

Înţelegând situaţia critică în care se află instituţia noastră, declarăm public că nu solicităm şi nu am solicitat niciun moment majorări salariale, suntem conştienţi de faptul că este imperios necesară o restructurare care implică reducerea cheltuielilor salariale şi de personal şi dorim să găsim împreună cele mai bune măsuri legale pentru redresarea editorială şi instituţională a Televiziunii Publice.

În spiritul celor de mai sus, SOLICITĂM în regim de urgenţă:

1. Reconfigurarea grilelor curente pentru a elimina numărul nepermis de mare de reluări şi redifuzări şi pentru a reflecta fidel şi în timp real ceea ce se întâmplă în societate.

2. Desfiinţarea Grupului de lucru coordonat de Cristian Zgabercea şi constituirea unui alt grup de lucru în jurul unor reprezentanţi credibili ai corpului de profesionişti din TVR, care să propună noului C.A. măsuri concrete de restructurare.

3. Anularea Planului de restructurare demarat de fosta conducere şi întocmirea unui program de restructurare LEGAL, bazat pe o corectă şi rezonabilă abordare economico-financiară rezultată în urma consultării unor experţi independenţi, pe care noi, jurnaliştii din TVR ne angajăm să îi aducem alături de noi, pro bono, în demersul de a salva Televiziunea Publică şi de a fundamenta redresarea financiară a instituţiei.

4. Stabilirea unor proiecte prioritare pentru octombrie - decembrie, care să fie preluate de manageri de proiect din corpul editorial care să îşi angajeze răspunderea profesională pentru reuşita acestor programe şi să le gestioneze împreună cu echipe complexe.

5. Acordul de principiu al structurilor funcţionale din instituţie (Comitetul Director) pentru demararea proceselor de atragere a finanţării pentru aceste proiecte, dată fiind urgenţa majoră.

Angajaţii din TVR

Raspuns PDG in urma comunicatului de pe 12 octombrie 2012 PAG.1

Raspuns PDG in urma comunicatului de pe 12 octombrie 2012 PAG.2

Raspuns PDG in urma comunicatului de pe 12 octombrie 2012 PAG.3