COMUNICAT

SPUSTV constată cu stupoare că administraţia SRTv continuă să sfideze cele mai elementare reguli ale bunului-simţ şi să publice documente esenţiale pentru soarta angajaţilor Televiziunii Române în zilele de sâmbată sau duminică, perioadă în care mulţi dintre salariaţi nu sunt în instituţie şi nu pot să acceseze site-ul intern.tvr.ro.

De asemenea, în ciuda nenumăratelor mesaje pe care SPUSTV le-a adresat conducerii SRTv, aceasta nu ţine cont de opiniile sindicatului şi ale angajaţilor şi continuă cu acest proces nedrept de concediere colectivă, pus în practică în dispreţul legii. SPUSTV atenţionează administraţia că în momentul de faţă sunt pe rol câteva acţiuni în instanţă iniţiate de sindicat prin care SPUSTV contestă legalitatea întregului proces de concediere colectivă. În al 12-lea ceas, SPUSTV cere administraţiei suspendarea oricăror proceduri care au ca finalitate concedierea salariaţilor SRTv după criterii îndoielnice şi vădit nelegale.

Vă anunţăm că suntem pregătiţi să continuăm acţiunile în instanţă pentru a determina intrarea în legalitate şi vă informăm că suntem în continuare nemulţumiţi de modul în care înţelegeţi noţiunile de transparenţă şi comunicare reală cu salariaţii. În cazul foarte probabil în care instanţele judecătoreşti vor stabili că acest proces de concediere colectivă a fost făcut fără respectarea Codului Muncii şi a CCM în vigoare, SPUSTV vă anunţă că veţi fi răspunzători atât din punct de vedere administrativ, cât şi financiar pentru orice prejudiciu adus Televiziunii Române.

Preşedinte SPUSTV,

Dragoş Bocanaciu