SPUSTV salută solidarizarea SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE cu mişcarea salariatilor SRTv (Vă mulţumim că sunteţi alături de noi!) - Clic pentru citirea articolului !

    Comunicat 9 OCTOMBRIE 2012

Sindicatul Pentru Unitatea Salariatilor din Televiziune, SPUSTv, consideră inacceptabil modul în care Parlamentul Romaniei a tratat viitorul Televiziunii Romane validând un consiliu de administraţie, care prin unii dintre membrii săi, de-a lungul timpului, şi-a dovedit clar până acum incapacitatea de a gestiona eficient situaţia grea a TVR.

Din păcate, Parlamentul a dovedit încă o dată că pune deasupra intereselor şi destinelor a 3300 de angajaţi ai TVR, propriile interese de partid şi că tratează superficial rolul pe care legea îl conferă şi îl cere Televiziunii Publice.

Credem că măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, deputaţii şi senatorii ar fi trebuit să dea dovadă de mai multă responsabilitate în ceea ce priveşte problemele reale şi grave cu care se confruntă instituţia noastră şi care nu au fost generate de salariaţii TVR.

Oricum, aceste probleme nu vor fi soluţionate prin concedierile colective preconizate. În loc să valideze aceiaşi membri care nu au fost în stare să oprească dezastrul din Televiziunea Română, Parlamentul României ar fi trebuit să ceară constituirea unei comisii speciale care să analizeze cauzele care au dus la această situaţie şi să dea soluţii viabile pentru redresarea instituţiei şi tragerea la răspundere a vinovaţilor.

Poziţia Sindicatului Pentru Unitatea Salariatilor din Televiziune rămâne însă aceeaşi; SPUSTV nu acceptă nici un compromis în lupta sa cu administraţia pentru a salva cât mai mulţi dintre profesioniştii Televiziunii Române şi pentru a menţine instituţia în stare de funcţionare în interesul contribuabililor.

Şi totuşi, SPUSTV va rămâne deschis dialogului cu administraţia în scopul salvării locurilor de muncă şi a Televiziunii Române. În acest sens, SPUSTV va continua acţiunea în instanţă pentru a stopa procesul de concediere colectivă pe care îl consideră injust şi profund nedrept.