Stimati colegi,

In ultimile zile se contureaza din ce in ce mai mult si mai insistent masuri de reducere a cheltuielilor totale ale SRTV , din nou pe seama reducerii cheltuielilor salariale. Desi concret nu exista inca o strategie de aplicare a acestor masuri s-au propus pentru viitorul apropiat doua directii: reducerea cheltuielilor cu orele suplimentare, cu orele de sambata si duminica precum si reducerea timpului de lucru de la 40 de ore la 32 de ore saptamanal, cu reducerea corespunzatoare a salariului.

SPUS TV se opune categoric oricaror masuri ce pot aduce atingere drepturilor salariatilor si va ataca prin orice mijloace “solutiile” adoptate de un Comitet Director alcatuit in majoritate din artizanii planului de restructurare aplicat in 2012. Faptul ca in mai putin de un an de zile de la disponibilizarea a peste 900 de angajati s-a ajuns la aceasta situatie ar trebui asumat in primul rand de domniile lor!

Respingem orice masuri de natura sa afecteze salariatii SRTV inainte ca administratia sa demonstreze ca a parcurs toate etapele premergatoare acestora, respectiv stoparea angajarilor de orice fel ( fie ele pe durata determinata sau nedeterminata), reducerea cheltuielilor cu colaboratorii externi, majorarile salariale.

SPUS TV solicita, inainte de orice, garantii ca situatia actuala nu se va repeta si anul viitor!

15.05.2014

BIROUL EXECUTIV
SPUS TV