COMUNICATConducerea SRTv a demarat azi 18 iulie o acţiune profund ilegală şi imorală, care nu este fundamentată pe niciun criteriu managerial. Conducerea SRTv a cerut conducătorilor de structuri să trimită propuneri pentru desfiinţarea a câte 5 posturi din departamentele pe care le conduc.

SPUSTv le cere conducătorilor de departamente să nu dea curs unei astfel de solicitări şi să nu încalce Codul Muncii, Legea Dialogului Social, CCM în vigoare şi celelalte reglementări ale legislaţiei muncii.

O astfel de iniţiativă a conducerii SRTv este contrară oricaror norme manageriale. Este absolut ilogic să procedezi la desfiinţări de posturi fără o analiză a impactului pe care il poate avea o astfel de măsură, fără o organigramă şi o grilă de programe, aprobate de Consiliul de Administraţie al SRTv. Această solicitare a conducerii Televiziunii Române nu este una fundamentată economic şi managerial. În acelaşi timp se legalizează abuzurile şefilor de structuri cărora li se dă din acest moment mână liberă pentru a alege doar pe criterii de ei ştiute, oamenii care pot fi disponibilizaţi.

Din aceste motiv, în şedinţa din 31 iulie a Consiliului de Administraţie al TVR, solicitam membrilor CA să respingă orice propunere de acest fel venită din partea conducerii executive a Televiziunii Române!

În caz contrar ne rezervăm dreptul de a proceda la toate formele de acţiuni sindicale legale pentru a atrage atenţia factorilor de decizie din Guvern si Parlament în ceea ce priveşte modul complet deficitar în care este condusă SRTV!

Preşedinte SPUSTV, 

       Dragoş Bocanaciu