Comunicat 23 mai

    Dragi colegi,

Acţiunile în forţă şi ilegale ale administraţiei continuă!

Azi, 23 mai 2014, prin circulara de CD, practic pe furiş ca SPUSTV să nu afle, administraţia actuală a SRTv a avizat decizia prin care se doreşte reducerea timpului de lucru săptamânal şi implicit a ciştigurilor salariale pentru angajaţii Televiziunii Române.

Din nou administraţia actuală apelează la aceleaşi practici ca şi precedentele şi anume să mute povara datoriilor pe umerii noştri, ai angajaţilor Televiziunii Române.

Domnilor membri în CA, dacă mereu platim pentru impostura şi incompetenţa dumneavoastră nu credeţi că a venit momentul să renunţaţi la scaune şi să ne lăsaţi să ne gestionam singuri? Nu credeţi că ar fi o dovadă de bun simţ să renunţaţi la posturile recompesate generos de membri în CA sau directori în TVR pe care nu le meritaţi nici o secundă după rezultatele dezastruoase ale actualului management? Chiar credeţi că sunteţi atât de valoroşi încât să vă ţineţi cu dinţii şi cu ghearele de scaunele de directori?

Mă uit în jurul nostru şi văd mereu aceleaşi figuri ale unui management catastrofal! Vă văd zilnic la aceeaşi masă, incapabili să luaţi o măsură care să facă bine Televiziunii Române. Vă văd în fiecare săptamâna votând emisiuni şi transmisiuni care aduc audiente jalnice TVR şi apoi vă văd lamentându-vă că TVR nu are rating… În orice televiziune din lume, un randament ca al actualei conduceri ar fi penalizat de un CA responsabil cu o autodemitere imediată! Este inadmisibil că după aproape 6 luni de mandat, la o audienţă mizerabilă de 0,7 pe TVR1, structura de conducere să nu fie demisă! Este o dovada de incompetenţă crasă că, în condiţiile unei scăderi generale de audienţă, directorul general să ramână în continuare în funcţie şi să nu fie demis!

Se discuta despre o reducere a cheltuielilor cu personalul. Se vorbeşte despre o scădere a salariului cu 20% pentru angajaţii SRTV… Sper în continuare ca aceste decizii să nu fie aprobate de CA. Dar, înainte de orice decizie a Consiliului de Administraţie, astăzi SPUSTV cere oficial urmatoarele :

1. Anularea tuturor contractelor de colaborare, drepturi de autor, convenţii civile, PFA etc inainte de a apela la orice masura de reducere a salariilor angajaţilor SRTV!

2. Elaborarea unui plan coerent în ceea ce priveşte costurile de producţie a emisiunilor şi transmisiunilor prevazute în grilele de programe

3. Iniţierea de urgenţă a consultărilor cu sindicatul reprezentativ pentru evitarea reducerii timpului de lucru şi implicit a salariilor!

4. Elaborarea unei motivari tehnico-administrative care să prevadă concret ce inseamnă o reducere a activitaţii în SRTV cu 20 de procente!

5. Solicităm oficial actualului Consiliu de Administraţie ca în urmatoarea şedinţă să ceară acţionarea în instanţă a tuturor celor care se fac vinovaţi de situaţia catastrofală a Televiziunii Române

În cazul în care solicitările SPUSTV nu vor fi luate in seamă, anunţăm public că declanşăm conflictul de muncă începind cu data de 28 mai 2014. Indiferent de consecinţe, membrii noştri de sindicat sunt dispuşi să meargă până la capăt!!!

Dragoş Bocanaciu