COMUNICAT

Astăzi 24.03.2014 a avut loc întâlnirea dintre reprezentanţii SPUSTv şi dl.Stelian Tănase director general interimar al SRTV , întâlnire care face parte din cadrul celor periodice stabilite cu directorul general interimar.

Directorul general interimar, dl. Stelian Tănase a confirmat faptul că s-au făcut demersuri la Guvernul României în vederea rezolvării situaţiei financiare extrem de grave cu care se confruntă Televiziunea Română, depunându-se în acest sens o serie de propuneri a căror punere în practică, pe termen mediu şi lung, ar asigura echilibrul financiar al instituţiei.

Concret, aceste măsuri propuse vizează o eşalonare a datoriilor către ANAF pe o perioada sustenabila financiar, reglementarea prin ANRE a comisioanelor plătite de SRTv către societăţile care încasează taxa tv, reglementare prin care se urmăreşte reducerea comisioanele aplicate în prezent (între 5 şi 17%) la un procent unic de 5% din încasări. Se solicită de asemenea si reducerea contribuţiei către CNC de la 15% la 3%, extinderea duratei spaţiului de publicitate practicat în prezent de la 8 minute la 12 minute precum şi permiterea întreruperii emisiunilor pentru a difuza publicitate.

În ceea ce priveşte indemnizaţia suplimentară de concediu, neplătita pentru salariaţii care au beneficiat de concediu in perioada ianuarie-martie 2014, dl. Stelian Tănase a spus ca îşi doreşte să respecte prevederile CCM în vigoare cu mențiunea că în acest moment nu au fost identificate resursele financiare necesare onorării acestor obligaţii de plată.

În ceea ce priveşte demersurile efectuate pentru a convinge Guvernul să ia în considerare indexarea taxei tv acestea deocamdată nu au avut efectul scontat.

S-a convenit continuarea întâlnirilor dintre conducerea SPUSTv si dl. Stelian Tanase conform unui calendar care se va întocmi în perioada următoare precum si o serie de întâlniri între DGI şi reprezentanţii unor servicii, departamente și structuri din SRTv unde sunt probleme majore care afectează fluxul de producție urmând a fi găsite soluții pentru corectarea problemelor identificate.

Dl Stelian Tănase a spus că, împreună cu membrii Consiliului de Administraţie,va lua toate măsurile necesare pentru a asigura continuarea activităţii SRTv aici incluzând și o reconfigurare a organigramei existente si a dat asigurări ca nu își dorește sa apeleze la disponibilizări colective.

Biroul Executiv al SPUSTv