Comunicat 28 mai

Consiliul de Administraţie al SRTV a decis azi amânarea proiectului de hotarâre care prevedea reducerea salariilor în Televiziunea Română cu 20 de procente începând cu data de 1 iunie. Din păcate decizia doar de a amâna şi nu de a respinge definitiv o astfel de hotărâre nu este suficientă pentru ca SPUSTV să renunţe la forma de protest iniţiată începând cu 28 mai.

Astfel greva japoneză continuă în SRTV în aceleaşi condiţii până la respingerea de către Consiliul de Administraţie a propunerii de reducere a timpului de lucru şi a salariilor angajatilor cu 20 de procente.

În condiţiile în care SRTV a găsit resurse financiare pentru alte activităţi de achizitii de bunuri şi servicii considerăm că este nedrept ca povara datoriilor Televiziunii Romane să fie trecută tot pe umerii angajaţilor.

De asemenea anunţăm conducerea SRTV că o eventuală decizie unilaterală de a amâna plata indemnizaţiei suplimentare de concediu pe anul în curs pentru anul 2015 este ilegala şi constituie o încălcare a Contractului Colectiv de Muncă în vigoare. SPUSTV a iniţiat deja procedurile prealabile pentru declanşarea acţiunilor în instanţa împotriva SRTV care, ilegal şi fără justificare, a ignorat cererile angajatilor pentru acordarea acestui drept salarial prevăzut de contractul colectiv de muncă.

Dragoş Bocanaciu
Preşedinte SPUSTV
Mihaela Woytovict
Prim-Vicepreşedinte SPUSTV