COMUNICAT 30 aprilie 2013

    Astăzi 30 aprilie 2013 a fost înregistrat la ITM noul Contract Colectiv de Muncă valabil în SRTV în perioada 5 mai 2013 - 31 decembrie 2014. Timp de o lună şi jumătate echipa de negociere a SPUSTV a lucrat şi a insistat pentru păstrarea şi chiar îmbunatăţirea prevederilor care se refereau în precedentul contract la condiţiile de muncă şi de salarizare dar şi la protecţia împotriva concedierilor, atât individuale cât şi colective. În mare masură, obiectivele propuse la începutul negocierilor au fost atinse. Avem în continuare sporurile prevazute pentru orele suplimentare, pentru zilele de sâmbată şi duminică sau sărbatorile legale. Avem în continuare prevăzute prime de fidelitate, care acum nu se vor mai acorda doar o dată, avem prime de pensionare şi ajutoare materiale căsătorie, naştere copil, în caz de boală sau de deces. Am reuşit să pastrăm un cuantum şi pentru indemnizaţia suplimentară de vacanţă prin care am dorit să îi sprijinim în special pe salariaţii SRTV cu salarii mici si foarte mici. Am reuşit să creştem cuantumul salariilor compensatorii acordate în caz de concediere colectivă şi am prevăzut în CCM înfiinţarea pâna la finalul lui 2013 a unui cabinet stomatologic în incinta SRTV care să acorde la preţuri minime asistenţă de specialitate angajaţilor şi sperăm să reuşim din fondurile SPUSTV să asigurăm şi alte facilităţi membrilor de sindicat şi famililor lor.
    Toate aceste realizări nu sunt meritul unei singure persoane sau a unui grup. De aceea mulţumesc tuturor celor care au participat din partea SPUSTV în comisia de negociere, celor care au asistat ca invitaţi sau consultanţi, celor care ne-au sfătuit în calitate de membri sau simpli angajaţi ai SRTV şi chiar şi celor care ne-au criticat sau s-au indoit de buna credinţă a noastră pentru ca ne-au făcut sa fim mai agresivi în negocieri.
    Sunt şi lucruri poate mai puţin bune în actualul CCM faţă de precedentul. Însă putem să spunem cu mâna pe inimă că, ţinând cont de actuala situaţie a TVR, acest Contract Colectiv de Muncă este unul pe care puţini dintre noi l-ar fi crezut posibil în urma cu 6 luni.

Cu multumiri,
Dragoş

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCĂ 2013-2014