Comunicat Greva Japoneza 25 mai

    COMUNICAT GREVA JAPONEZA

Sindicatul Pentru Unitatea Salariaţilor TV anunţă începerea unei serii de proteste.

Prima acţiune este declanşarea grevei japoneze marţi, 27.05.2015. Participanţii nu vor înceta lucrul, dar vor purta în semn de protest banderole albe în piept sau pe mâini. Greva japoneză se va desfăşura pe perioadă nedeterminată.

Acest demers vine ca urmarea a nemulţumirii generate de intenţia conducerii TVR privind reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzatoare a salariului pentru angajaţii instituţiei. Măsura a primit vot favorabil din partea membrilor Comitetului Director al TVR şi urmează ca miercuri, 28.05.2014, să fie introdusă pe ordinea de zi a Consiliului de Administraţie al SRTv .

Va reamintim revendicarile SPUS TV:

1. Anularea tuturor contractelor de colaborare, drepturi de autor, conventii civile, PFA etc inainte de a apela la orice masura de reducere a salariilor angajatilor SRTV!

2. Elaborarea unui plan coerent in ceea ce priveste costurile de productie a emisiunilor si transmisiunilor prevazute in grilele de programe

3. Initierea de urgenta a consultarilor cu sindicatul reprezentativ pentru evitarea reducerii timpului de lucru si implicit a salariilor!

4. Elaborarea unei motivari tehnico-administrative care sa prevada concret ce inseamna o reducere a activitatii in SRTV cu 20 de procente!

5. Solicitam oficial actualului Consiliu de Administratie ca in urmatoarea sedinta sa ceara actionarea in instanta a tuturor celor care se fac vinovati de situatia catastrofala a Televiziunii Romane

Consiliul Director al SPUS TV