COMUNICATAstazi, 5 decembrie 2014, in ultima sedinta de negociere a Contractului Colectiv de Munca, Sindicatul Pentru Unitatea Salariatilor din Tv a semnat prelungirea pe o perioada de 6 luni a actualului CCM, in aceleasi conditii si cu aceleasi prevederi in ceea ce priveste drepturile si obligatiile angajatilor si ale angajatorului. Hotarirea Consiliului de Administratie din 4 decembrie, prin care s-a aprobat si mandatat Presedintele Director General sa semneze prelungirea CCM in vigoare a pus punct practic activitatii echipelor de negociatori din partea patronatului si sindicatului reprezentativ.

Cu toate acestea, procesele initiate de SPUSTv in ceea ce priveste plata indemnizatiei suplimentare de concediu pentru anul 2014 precum si actiunea in instanta cu privire la indexarea salariilor merg in continuare pe rolul instantelor competente. De asemenea, asteptam si primele concluzii din partea organelor de ancheta penala in legatura cu dosarul Splendid Media, caz sesizat Parchetului Sector 1 de conducerea SPUSTv.

In legatura cu cazurile de nerespectare a prevederilor Contractului Colectiv de Munca ( drepturi salariale, diurne incomplete, depasiri ale programului de munca peste limita legala, etc ) solicit tuturor liderilor de grupa sindicala sa le semnaleze in scris Biroului Executiv al SPUSTv pentru ca, in functie de gravitatea acestor incalcari ale legii, sa procedam in perioada urmatoare fie la actiuni in instanta pe probleme de dreptul muncii, fie la sesizarea organelor de cercetare penala pentru infractiunile de negljenta in serviciu sau abuz in functie. Imi doresc ca aceste dese incalcari cu buna stiinta a unor prevederi legale sa fie considerate nu simple contraventii ci adevarate infractiuni de serviciu si penalizate ca atare de Codul Penal. Aceste lucruri vor fi dezbatute in sedintele Biroului Executiv al SPUSTv si deciziile vor fi comunicate membrilor de sindicat.

In ceea ce priveste prelungirea Contractului Colectiv de Munca vreau sa multumesc tuturor celor care ne-au sprijinit in demersul nostru, celor care au reusit sa explice membrilor Consiliului de Administratie importanta acestui act si in mod special Confederatiei Sindicale Meridian si presedintelui Ion Popescu pentru efortul depus in ultima luna de negocieri.

5 decembrie 2014
Presedinte SPUSTv,
Dragos Bocanaciu