Dragi colegi,

Am trecut peste 2013, un an pe care fiecare dintre noi, la fel ca si 2012, l-ar dori uitat cât mai repede. Sau poate, dacă am putea l-am şterge definitiv de pe harta timpului.

Ştiu că în general nu se obişnuieşte ca să se facă “retrospective” sindicale dar simt că trebuie ca anumite lucruri sa fie spuse şi transmise membrilor noştri de sindicat. Cei care plătesc această cotizaţie trebuie să afle care a fost, cu bune şi cu rele, activitatea sindicatului in 2013. Nu am pretenţia că pot face o enumerare totală şi completă a realizarilor şi nerealizarilor din anul precedent. Şi în plus, ceea ce pentru unii poate părea un lucru pozitiv, s-ar putea ca pentru alte categorii de personal, compartimente sau servicii, lucrurile bune sa fie lipsite de importanţă sau chiar sa aiba un impact negativ. Concret iată cateva “date” despre 2013:

1. De departe cea mai mare realizare a anului trecut este semnarea unui CCM care este valabil, spre deosebire de anii precedenţi, o perioada de 20 de luni adica pina in 31 decembrie 2014. Ştiu că faţă de precedentul CCM, sunt câteva pierderi, cea mai serioasă fiind cea ce priveşte plata orelor lucrate în sărbatorile legale. De asemenea şi plata primei de vacanţă a suferit câteva modificări, astfel ca ea se acordă în funcţie de salariul fiecărui angajat pornind de la principiul ca cei cu salariile mici trebuie sa fie sprijiniţi financiar. Poate parea o discriminare, însa a fost singura variantă pe care am reuşit să o concretizam, riscul cel mare, pe care l-am evitat, fiind ca administratia să nu accepte nici măcar această primă de vacanţă. Am pierdut în actualul CCM şi acel spor suplimentar pentru orele de noapte. A fost însă, ca în orice negociere, o monedă de schimb pentru a pastra sporul de 100% pentru zilele de sâmbată şi duminică, spor al cărui cuantum nu este susţinut nici de Contractul Colectiv la nivel de ramură Mass-Media şi nici de Codul Muncii. Măcar acum se poate spune că pentru acest spor la negociere administraţia a pornit de la 1% ! Am reuşit şi să creştem numărul salariilor compensatorii în cazul concedierilor colective, în ideea de a oferi o siguranţă în plus angajaţilor rămaşi după restructurare şi am modificat în interesul salariaţilor şi modul în care se acordă prima de fidelitate. Pe ansamblu, în ciuda acestor nerealizari în negocierea CCM, pentru o instituţie precum SRTV cu datorii de aproape 200 de milioane de euro, acest Contract Colectiv de Muncă este unul nesperat de bun din punctul meu de vedere.

2. Am reuşit, în urma presiunilor făcute în Comitetul Director, să asigurăm transportul (de la serviciu spre casă) turei de noapte de la emisie, în ciuda opoziţei unor persoane importante din conducerea SRTV şi a problemelor legate de plata orelor suplimentare efectuate de şoferii din tura de noapte.

3. Am reuşit, în a doua jumatate a anului, să deblocam plata orelor suplimentare pentru zona de producţie, ore suplimentare acumulate dupa ce în urma procesului de restructurare acest sector s-a dovedit a fi mult subdimensionat şi care ore suplimentare nu au fost platite în ultimii caţiva ani de economii. Din păcate, înca nu se poate spune ca aceste sume pe care le primesc colegii nostri sunt corecte ţinând seama de volumul imens de muncă pe care sint zilnic obligaţi să îl depună în studiouri sau pe teren. Una din marile nerealizari ale sindicatului este că până în prezent nu am reuşit să îi determinăm pe şefi să facă angajări în zonele grav afectate de concedierea colectivă şi aş menţiona în special secretariatul de emisie, iluminatul tehnologic si maşiniştii. Suntem nemulţumiţi, chiar dacă în urma intervenţiilor noastre repetate în cadrul Comitetului Director, am reusit să aducem înapoi, 2 dintre colegii disponibilizaţi din cadrul colectivului de Iluminat tehnologic. Promisiuni pentru deblocarea situaţiei în zonele care se dovedesc a fi acum chiar foarte deficitare în personal există deja din partea directorului general interimar şi vom continua să căutăm solutii pentru a determina conducerea să suplimenteze schema actuală de personal.

4. Am reuşit să determinam administraţia ca, pentru prima oara dupa 5 ani de pauză, să işi onoreze obligaţiile prevăzute în CCM faţă de copiii salariaţilor. Din păcate, din cauza demiterii Consiliului de Administraţie, tichetele cadou nu au fost acordate în timp util, adică pâna la Craciun, dar important este că totuşi acest sprijin financiar va fi plătit în primele zile lucratoare ale lui 2014.

5. Am reuşit să angajam un avocat specializat cu adevarat în dreptul muncii, care ne-a sprijinit în negocierea CCM-ului şi a preluat dosarele colegilor disponibilizati care au dorit sa dea în judecata SRTv. Trebuie menţionat că pentru cele peste 70 de dosare, jumatate din cheltuieli au fost suportate din bugetul sindicatului. De asemenea trebuie să amintim şi de faptul că dintre cele 5 dosare care au fost deja judecate 2 au fost caştigate la prima instanta.

6. În anul 2013, în urma creşterii cotizaţiei de sindicat de la 0,3% la 0,5%, a fost posibil să creştem suma acordată pentru cadourile de sărbători pentru copiii membrilor noştri de sindicat de la 50 la 70 de lei. De asemenea, am reuşit să onorăm toate solicitările de ajutoare sociale pe care le-am primit din partea membrilor SPUSTV.

Acestea sunt doar o mică parte a realizarilor sau nerealizarilor noastre în 2013. Ne-am fi dorit ca sacrificiile pe care angajaţii SRTV le-au făcut în 2013 să fi fost suficiente şi să privim mai liniştiţi viitorul imediat al Televiziunii Romane şi al nostru al angajaţilor. Din păcate, actuala situaţie de provizorat şi problemele financiare nu ne dau foarte multe speranţe ca 2014 va fi un an liniştit. Nu are rost sa ne ascundem după deget şi să ne minţim singuri că am scapat de griji. Pâna când Guvernul Romaniei sau Parlamentul nu vor lua masuri de creştere a taxei TV sau de eliminare a unor restricţii financiare pentru SRTV, situaţia nu se va imbunatăţi. Plaţile eşalonate ale datoriilor istorice au un vârf de sarcina în acest an, aşa că probabil vom mai traversa perioade dificile. Nimeni nu poate să garanteze că nu vor mai fi incercări de destabilizare a sindicatului, nimeni nu poate să promită că administraţia nu va mai încerca să puna în practică vreun proces de restructurare sau că nu vor mai fi tentative de a sprijini alte organizaţii sindicale cu intenţia de a ne diviza şi invrăjbi. Pâna la urmă singurele lucruri care ne pot salva sunt inteligenţa , bunul simţ şi increderea unul în celălalt.

La mulţi ani !!!

Preşedinte
Dragoş Bocanaciu