Către Consiliul de Administraţie al SRTv

În atenţia d-lui Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general

În cadrul şedinţei din data de 29 septembrie 2012, Consiliul de Administraţie, aflat la limita legii ca urmare a hotărârii Curţii Constituţionale nepublicată încă în Monitorul Oficial, a decis că este momentul să îşi “cumpere Rolls Royce“.

Prin HCA nr. 118, membrii Consiliului de Administraţie, conştienţi de situaţia financiară dezastruoasă a televiziunii, au aprobat “limita superioară a cheltuielilor în scopul achiziţiei drepturilor pentru UEFA CHAMPIONS LEAGUE şi SUPER CUPA EUROPEI pentru perioada 2012-2015, conform materialului anexat”.

În condiţiile în care administraţia nu a agreat decât un număr de 55 de posturi în plus faţă de organigrama aprobată, motivând că nu există resurse financiare, vineri a decis să cheltuiască în fiecare lună câte 150.000 de euro pentru a transmite meciuri din Liga Campionilor. Este vorba despre opţiunea a doua de marţi şi nici măcar aceasta în exclusivitate.

UEFA CHAMPIONS LEAGUE este un produs premium pe care majoritatea televiziunilor naţionale nu şi-l permit. Iar SRTV nu deţine nici mijloacele tehnice necesare pentru a asigura producţia meciurilor de fotbal la standardele UEFA, lucru care va duce la costuri suplimentare deloc neglijabile.

În momentul acesta, când televiziunea română nu îşi îndeplineşte rolul de serviciu public şi nu transmite aproape nicio competiţie sportivă internă, considerăm că este inacceptabil ca SRTV să irosească atâţia bani, mai ales că aceste meciuri pot fi vizionate pe teritoriul României.

Nu în ultimul rând, suma de 150.000 de euro poate reprezenta salariile (cu taxe) a cel puţin 150 de angajaţi ai televiziunii dintre cei care vor fi incluşi pe lista de disponibilizaţi.

În consecinţă, SPUSTV cere Consiliului de Administraţie să anuleze HCA nr. 118 din 29.09.2012 şi să iniţieze demersurile pentru a încheia amiabil şi fără consecinţe ulterioare înţelegerea actuală cu deţinătorul drepturilor UEFA Champions League.

Preşedinte SPUSTV,

Dragoş Bocanaciu