Scrisoare deschisă

Către Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune

Stimate doamne, stimaţi domni,

Sindicatul Pentru Unitatea Salariaţilor Tv (sindicat reprezentativ pe unitate) a luat act cu satisfacţie de atitudinea unor membri ai Consiliului de Administraţie, care, printr-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta şi Comisiilor de Cultură ale Parlamentului solicită „sprijin întru salvarea televiziunii pubice de la un colaps nemeritat”.

Sindicatul Pentru Unitatea Salariaţilor Tv se raliază cu totul celor spuse de Anne Jugănaru, Lucia Hossu Longin, Sorin Burtea, Cristian Niţulescu, Claudiu Brânzan, Traian Bărbulescu, Sebesi Karen şi Raico Cornea.

Trebuie să remarcăm că poziţia onoraţilor membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune este în perfectă concordanţă cu poziţia sindicatului nostru, care, încă din toamna anului 2010 atrăgea atenţia asupra angajărilor discutabile efectuate de proaspăta administraţie (la vremea aceea). Mai mult, în repetate rânduri, sindicatul nostru a acuzat managementul defectuos practicat în Societatea Română de Televiziune.

Din păcate, la toate luările de poziţie din partea nostră am primit doar ridicări din umeri, atât în interiorul instituţiei cât şi în Parlament.

Nu dorim să intrăm în polemici sterile cu nimeni dar ne reafirmăm poziţia de sprijin faţă de inţiativa amintită mai sus şi rămânem la părerea noastră că una din cele mai mari probleme ale SRTv o reprezintă managementul dezastruos la toate nivelele.

Presedinte SPUSTV,

Sorin Rada