În atenţia domnului Stelian Tănase,
Preşedinte Director General al SRTV


Domnule Preşedinte,SPUSTv a constatat astăzi că, pentru prima oară în istoria  Televiziunii Române, salariile cuvenite angajaţilor SRTV nu au fost plătite conform legilor în vigoare şi a Contractului Colectiv de Muncă. Deşi este un fapt fără precedent, vă mărturisim că ne aşteptăm la astfel de represalii după ce demersurile făcute de SPUSTv au dus la respingerea de către C.A. a iniţiativei dumneavoastră de a ne reduce salariile cu 20 de procente. Atitudinea dumneavoastră din ultima şedinţă de C.A. ne-a făcut să fim pregătiţi pentru astfel de răzbunări lipsite de orice logică. Bănuim că nu a fost absolut nici o problemă legată de existenţa în conturile TVR a banilor necesari plăţii avansului din data de 30 iunie şi cu siguranţă decizia dumneavoastră de a nu semna hârtiile necesare este doar o formă de a încerca să ne dovediţi că aveţi puterea de a ne face viaţa grea.

Ceea ce este însă greşit în raţionamentul dumneavoastră, domnule Preşedinte, este modul în care trataţi prerogativele funcţiei pe care o ocupaţi în prezent! Televiziunea Româna nu este un SRL din colţul blocului! Televiziunea Româna nu este proprietatea niciunui PDG, mai bun sau mai slab, mai bine sau mai rău intenţionat! Televiziunea Româna vă supravieţui mandatului dumneavoastră aşa cum a facut-o şi altor mandate de PDG, catastrofale din punct de vedere managerial pentru instituţie. 

Domnule Preşedinte, lucrul pe care din păcate încă nu l-aţi înţeles în cele 6 luni de mandat este că în TVR nu poţi să îţi tratezi angajaţii cu lipsa de respect şi dispreţ dar să le ceri în schimb respectul şi admiraţia lor. Deciziile neinspirate, atitudinea publică şi declaraţiile total nepotrivite la adresa salariaţilor Televiziunii Române v-au transformat într-un PDG privit cu ostilitate de toată lumea! Această ultimă decizie de a amâna deliberat plata salariului a fost doar o răzbunare, o armă folosită în general doar de o anumită categorie de indivizi şi care este nedemnă de un scriitor şi om de cultură.

Vă informăm, pentru că suntem siguri că cei din jurul dumneavoastră vă ascund realitatea, că Televiziunea Română este acum un butoi cu pulbere căruia ultimele decizii şi iniţiative ale dumneavoastră i-au aprins fitilul. SPUSTv va acţiona în continuare conform legilor in vigoare, Legea Dialogului Social, Codul Muncii şi CCM. Vă reamintim totuşi că în momentul în care butoiul de pulbere explodează, oamenii care lucrează în TVR, şi care de ani de zile plătesc notele de plată lăsate de conducerile de incompetenţi trimise aici de politicienii corupţi ai acestei ţari,   s-ar putea să uite aceste prevederi !

Cu deosebit respect şi multă stimă, 

       Biroul Executiv al SPUSTV